Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

"БоостМеУп" – ЛАНСИРАЊЕ СТАРТУПОВА У ПОСЛОВНУ ОРБИТУ

"БоостМеУп" – ЛАНСИРАЊЕ СТАРТУПОВА У ПОСЛОВНУ ОРБИТУ
Датум објаве: 15.01.2020 11:21 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Предакцелерацијски програм „БоостМеУп“ у организацији ИПЦ Технополиса, Научно-технолошког парка Црне Горе и „Амплитуда“ уз покровитељство Министарства науке - кључна подршка развоју стартапова у Црној Гори

 

Програм „БоостМеУп“, настао као јединствени спој експертизе, умрежености и иновативних платформи, јединствена је прилика домаћим микро и малим предузећима као и развојним тимовима да поставе своју бизнис идеју у пословни екосистем кроз низ стратешких активности и уз сарадњу са регионалним и ЕУ експертима.

Ријеч је о националној платформи која за циљ има повећање броја иновативних компанија са тенденцијом брзог раста или стартапова. На тај начин остварује се утицај на дигитализацију привреде Црне Горе кроз развој предузетничко-иновативног екосистема и креира платформа за нове алате и вјештине како би се промовисао иновативни и предузетнички потенцијал.


Након иницијалног позива тимовима који имају идеју/концепт или формирано предузеће, те одабира најбољих, почиње петомјесечни програм који за циљ има да полазницима тј. будућим стартаповима пружи неопходна знања и искуства како би покренули бизнис. Поред националних, регионалних и експерата из земаља ЕУ са вишегодишњим знањем и искуством у наведеним областима, тимовима је обезбијеђена и финансијска помоћ како би покренули бизнис.

 

Министарство науке 


Програм ће, након селекције тимова, у пет мјесеци све идеје и стартупове који буду одабрани провести кроз седам модула предакцелерације тј. кључних области за развој њихове идеје са врхунским експертима. На крају, у оквиру Wестерн Балкан Стартуп Форума 2020. године биће организован Монтенегро Питцхинг цонтест гдје ће бити изабран побједник Програма.

 

У коначном, циљ је да повезивањем са инвеститорима, бизнис анђелима из земље и региона подстакнемо компаније да улажу у стартапове и креирамо модерно домаће тржиште за иновације.

 

Досадашња пракса је показала да велики број идеја, нарочито оних инвентивних нијесу успјеле да изађу на тржиште управо због недостатка напредног промишљања приликом развоја и реализације пословне идеје. Програм је посебно усмјерен на аспект оснаживања тимова и презентације пословних идеја инвеститорима. Имплементацијом овог програма оствариће се значајан искорак у релизацији политика Европске уније којом се потенцирају нови модели економског развоја на националном или регионалном нивоу базираном на циљаној подршци научно-истраживачким и иновативним активностима.

 

Више на: www.боостмеуп.ме

 

 

Управљачки тим "БоостМеУП"-а