Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Предавање “Токсичност марихуане – истине и заблуде” сјутра на Медицинском факултету

Предавање “Токсичност марихуане – истине и заблуде” сјутра на Медицинском факултету
Датум објаве: 03.03.2020 14:58 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Проф.др Зорица Булат одржаће сјутра 04.марта 2020.предавање на тему “Токсичност марихуана – истине и заблуде” у Амфитеатру Деканата Медицинског факултета од 13х, у оквиру пројекта “Мултидисциплинарна дијагностика – молекуларна медицина”.

Професорка Булат, са Катедре за токсикологију “Академик Данило Солдатовић”, Фармацеутског факултета, Универзитета у Београду, учествује у настави на интегрисаним, специјалистичким и докторским академским студијама и руководилац је специјализације из Токсиколошке хемије на истом факултету. Посебно интересовање у научноистраживачком раду професорка Булат исказује за токсичност метала и перзистентних органских загађивача, нарочито у области токсиколошке процјене ризика од загађивача животне средине, као и за токсичност љекова и психоактивних супстанци.

Ово је 7 предавање по реду у оквиру пројекта “Мултидисциплинарна дијагностика – молекуларна медицина” који се реализује кроз прошлогодишњи наш програм “Гостујући предавачи”. Руководилац пројекта је проф.др Анета Бошковић, редовни професор и продекан за науку Медицинског факултета УЦГ, који је уједно и носилац пројекта.

Министарство науке Црне Горе кроз програм "Гостујући предавачи" ангажује истакнуте научнике, професоре универзитета или предузетнике из свијета ради реализације интензивних курсева за студенте и/или научно и академско особље на универзитетима у нашој земљи, у областима које смо издвојили као пироритетне Стратегијом паметне специјализације Црне Горе.

Подсјетимо, пријаве за овогодишњи Програм “Гостујући предаваче” неопходно је доставити до 17.04.2020. за период реализације мај 2020-април 2021.