Manja slova Veća slova RSS
>

Bilten Ministarstva nauke za 2019. godinu

Bilten Ministarstva nauke za 2019. godinu
Datum objave: 08.04.2020 11:39 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo nauke je objavilo Bilten o svom radu u 2019. godini. U ovoj publikaciji smo predstavili SEEIIST projekat kao vodeću inicijativu, odnosno aktivnosti i faze povezane sa projektom, članke o razvoju sistema naučnoistraživačke i inovativne djelatnosti, raspisane konkurse i tekuće projekte.

Svoj rad krunisali smo usvajanjem Strategije pametne specijalizacije kako na nacionalnom tako i na međunarodnom nivou, čime je Crna Gora postala prva država koja nije članica evropske porodice a koja je usvojila ovaj važan dokument, još jednom potvrđujući njenu spremnost da politike Evropske unije sprovodi na način na koji to rade članice EU.

Takođe smo ispratili aktivnosti sprovedene u 2019. godini vezane za pružanje podsticaja za inovativne startapove pa je tako po prvi put pokrenut program podrške za jačanje samostalnih inicijativa u inovacijama i to za predakceleracijske programe za podršku razvoja startap ideja.

Prikazali smo domene međunarodne kolaboracije, aktuelnosti vezane za Naučno-tehnološki park Crne Gore, podržane zimske i ljetnje škole, ali i predstavili naše naučnike iz dijaspore. Osvrnuli smo se i na dio namijenjen promociji nauke koja ima za cilj da na kreativan i posve interesantan način približi oblast nauke mlađim generacijama.

Bilten na crnogorskom jeziku »OVDJE
Bilten na engleskom jeziku »OVDJE