Manja slova Veća slova RSS
>

Ministarka nauke prisustvovala događaju „Moje drvo za planetu“

Ministarka nauke prisustvovala događaju „Moje drvo za planetu“
Datum objave: 12.06.2020 17:39 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu Video Video


Ministarka nauke dr Sanja Damjanović danas je prisustvovala događaju koji je organizovala kompanija Amplitudo u saradnji sa Američkom privrednom komorom u Crnoj Gori povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine.

Ministarstvo nauke


Tom prilikom zasađene su sadnice platana na Bulevaru Džordža Vašingtona kako bi se uputio apel cijeloj društvenoj zajednici o važnosti djelovanja na ovaj globalni problem.
„Izuzetno mi je drago što sam danas ovdje i što svjedočim realizaciji pravih, kvalitetnih ideja koje su dokaz da za transformaciju i održivi razvoj naše planete ključni instrumenti su nauka i inovacije”, rekla je ministarka nauke Sanja Damjanović. Ona je iskazala zadovoljstvo što je projekat „Moje drvo“ podržan od strane Ministarstva nauke, a Amplitudo - jedna od 70 inovativnih kompanija u našem registru inovativnih organizacija - dobitnik nekoliko grantova za inovativne projekte.

Pored ministarke, događaj su svojim prisustvom uveličali i ministar odbrane gdin Predrag Bošković, ambasadorka SAD-a gđa Džudi Rajzing Rajnke, gradonačenik Podgorice gdin Ivan Vuković, kao i mnoge druge zvanice.

Podjećamo, Ministarstvo nauke kroz svoje brojne programe i instrumente podstiče jačanje inovacionog ekosistema u Crnoj Gori. U prethodne dvije i po godine finansirali smo 40 projekata vrijednosti preko 3 miliona eura.