Manja slova Veća slova RSS
>

Objavljena dva konkursa za radna mjesta u Sekretarijatu Savjeta za regionalnu saradnju (RCC)

Objavljena dva konkursa za radna mjesta u Sekretarijatu Savjeta za regionalnu saradnju (RCC)
Datum objave: 10.09.2020 11:48 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Savjet za regionalnu saradnju (RCC) objavio je konkurs dva radna mjesta u Sekrtarijatu RCC sa sjedištem u Sarajevu, i to za pozicije viši ekspert za razvoj ljudskog kapitala i viši politički analitičar.

RCC, kao operativna struktura Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), predstavlja fokalnu tačku za regionalnu saradnju na području Jugoistočne Evrope kroz okvire koji su u regionalnoj nadležnosti i pod regionalnim rukovodstvom, a usmjereni su na promovisanje evropskih i evro-atlantskih integracija. Opšti cilj strategije i radnog programa RCC-a za period 2020-2022. je unapređenje socioekonomske, digitalne i ljudske povezanosti u okviru Jugoistočne Evrope, kao i između regiona i Evropske unije, kroz jačanje regionalne saradnje i razvoja zajedničkog, inkluzivnog i konkurentnog ekonomskog prostora.

Konkurs je otvoren za državljane zemalja učesnica Borda RCC-a iz Jugoistočne Evrope, odnosno: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije, Turske, Kosova i Slovenije.

Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti slanjem radne biografije i propratnog pisma na engleskom jeziku na adresu: jobs@rcc.int.

Rok za dostavljanje prijava za oba radna mjesta je 30. septembar 2020. godine.

Detaljnije informacije o samom pozivu, neophodnim kvalifikacijama i načinu prijavljivanja nalaze se u pozivu koji se može preuzeti OVDJE.