Manja slova Veća slova RSS
>

Poziv za učešće na prvom evropskom EIC Greenathon-u, 27-30. oktobar 2020.

Poziv za učešće na prvom evropskom EIC Greenathon-u, 27-30. oktobar 2020.
Datum objave: 21.09.2020 09:30 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Evropski savjet za inovacije (EIC) poziva sve kreativce da učestvuju na hakatonu (Greenathon) koji prepoznaje i podržava zelene inovativne ideje potrebne Evropi za suočavanje sa klimatskim promjenama i degradacijom životne sredine. Hakaton će se održati 27-30. oktobra, a rok za prijavljivanje je 28. septembar 2020.

***

EIC Greenathon ima za cilj stvaranje novih ideja i saradnje u oblasti održivog razvoja i poslovanja. Klimatske promjene i degradacija životne sredine egzistencijalna su prijetnja Evropi i svijetu. U cilju prevazilaženja ovih izazova, Evropi je potrebna nova strategija rasta koja Evropsku uniju pretvara u modernu, resursno efikasnu i konkurentnu ekonomiju.

Evropski Zeleni sporazum je plan Evropske komisije za ispunjavanje ove transformacije, a inovativna i ekološki orijentisana mala i srednja preduzeća su presudna za uspješnu zelenu tranziciju u Evropi. Pretvarajući klimatske i ekološke izazove u mogućnosti, Evropa teži da bude prvi klimatski neutralan kontinent do 2050.

U tom pravcu, Evropski savjet za inovacije  poziva sve svoje korisnike i poslovne partnere, hakere, inovatore, pojedince koji razmišljaju ‘out of the box’, inženjere i tehnološke stručnjake da učestvuju na prvom evropskom Greenathonu od 27- 30. oktobra 2020.

Prijave za učešće na online Greenathon-u su otvorene do 28. septembra 2020.god.


Detaljnije o pozivu možete pročitati na: https://community-smei.easme-web.eu/articles/save-date-europes-first-greenathon-will-happen-october

i prijaviti se na: https://community-smei.easme-web.eu/articles/open-call-europes-first-greenathon-hacking-european-green-deal