Manja slova Veća slova RSS
>

Održan sastanak Sektorskog nadglednog odbora za programe IPA II: Svi projekti odvijaju se po planu

Održan sastanak Sektorskog nadglednog odbora za programe IPA II: Svi projekti odvijaju se po planu
Datum objave: 12.10.2020 13:40 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Danas, 12. oktobra 2020. godine, u virtuelnom formatu održan je sastanak Sektorskog nadglednog odbora za programe IPA II, na kome su, pored predstavnika Ministarstva nauke, učestvovali i predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja, Ministarstva zdravlja, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Ministarstva finansija te predstavnici Delegacije Evropske Unije u Podgorici i NIPAK Kancelarije.

Na sastanku su predstavljene aktivnosti institucija koje provode IPA Programe u okviru Zajedničkog programa Evropske unije i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku.

U ime Ministarstva nauke, jedinice za implementaciju IPA programa, Smilja Kažić Vujačić, SPO je predstavila dosadašnje sprovedene aktivnosti, potencijalne rizike kao i buduće aktivnosti u okviru Akicje 2 “Jačanje sistema obrazovanja”- Aktivnosti 2.4 “Podrška angažovanju naučnika u akademskom i / ili biznis sektoru”.

U ime EUD, gospodin Hermann Spitz, šef Sektora za saradnju i gđa Jadranka Milić, menadžer programa, pohvalili su aktivnosti Ministarstva nauke, posebno u smislu medijskog predstavljanja realizovanih aktivnosti, kao i uspješnog prevazilaženja rizika koje je trenutna situacija sa pandemijom COVID-19 donijela. Zajednički je konstatovano da se svi projekti odvijaju po planu, zahvaljujući zajedničkim naporima svih aktera u procesu